Als mantelzorger sta ik constant ‘aan’, dat maakt het zo ontzettend vermoeiend

Zorg je voor iemand uit je familie of directe omgeving met een ziekte, beperking of handicap? Dan kan er veel op je afkomen; je zorgt voor iemand, je moet praktische zaken regelen, wellicht in combinatie met werk en/of de zorg voor je kinderen.

Bij de VMCA kunnen we je ondersteunen met advies, informatie, trainingen, cursussen en persoonlijk contact met andere mantelzorgers. Ook kun je een persoonlijk gesprek aanvragen bij een van onze consulenten en kennen we een groot aantal enthousiaste vrijwilligers die graag hulp bieden. We organiseren regelmatig verschillende cursussen, zoals de cursus Time Management. Hier leer je je tijd goed te verdelen tussen werk, zorgen en tijd voor jezelf. Ook bieden wij specifieke cursussen aan zoals Partners met autisme, Niet-Aangeboren-Hersenletsel en psychiatrie in de familie. Tijdens deze cursussen leer je omgaan met de specifieke zaken van het ziektebeeld van degene waarvoor je zorgt.

Naast de cursussen organiseren wij Het Podium. Dit is een gespreksgroep waar jij je verhaal kunt vertellen en met andere mantelzorgers in contact kunt komen. Het verhaal van de deelnemers krijgt het podium. De deelnemers gaan met een deskundige en met elkaar in gesprek over de situatie. Onderwerpen van Het Podium zijn dementie, NAH, autisme en psychiatrie. Van elk podium worden er gemiddeld vijf per jaar georganiseerd.

Ben je een jonge mantelzorger, dan kun je ook bij ons terecht. Ons doel is om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren stabiel opgroeien en zich goed ontwikkelen. Als jonge mantelzorger kun je meedoen aan speciale workshops die je leren gelukkig te zijn of je zelfvertrouwen stimuleren. Ook bieden we speciale activiteiten die je de kans geven om even lekker kind te zijn en niet aan je zorgen te denken.

Wil je meer informatie over de verschillende activiteiten die de VMCA voor mantelzorgers organiseert? Klik dan hier.

Antwoord op jouw vragen

De consulenten van het Expertisecentrum Mantelzorg helpen je graag. Ze kunnen helpen met vragen over (vervangende) zorg, wetten en regels, instanties waar je terecht kunt voor hulp en ondersteuning, maar ook voor praktische vragen over zaken die je dagelijks tegen komt. Kortom: heb je een vraag? Wij hebben het antwoord!

Meld jezelf of een ander aan als mantelzorger

klik hier

Bekijk hier de activiteiten agenda

klik hier

Neem direct
contact op

klik hier